Een persoonlijke kist voor iedereen

Er zijn veel mogelijkheden voor een uitvaartkist. Deze keuze is heel persoonlijk. U kunt kiezen voor een eenvoudige gefineerde kist met houten of evt. messing handgrepen; maar ook massieve houtsoorten zoals bv. eiken, beuken en grenen zijn mogelijk.Nieuw is de kist van populierenhout: Massief, licht van gewicht en van Hollandse bodem.

Kisten kunnen gespoten worden in de kleuren die de overledene zo lief waren, maar ook beschilderen met bv. lievelingsbloemen is mogelijk of een printfolie van een mooie afbeelding.

De bekleding kan van mooi glanzend satijn zijn in de kleuren wit of champagne. Maar ook ongebleekte katoen of spijkerstof bestaat tot de mogelijkheden. Of het dekbed van de overledene netjes in de kist gedrapeerd.

Daarnaast kunt u ook kiezen voor een rieten mand, een kist van bamboe of van Abaca, een bananensoort. Deze kisten zijn allen geheel ecologisch verantwoord en duurzaam ontwikkeld. Mogen gebruikt worden voor zowel begraven als crematie. Ook veel houten kisten vallen tegenwoordig onder deze normen.

Wade
Niet iedereen wil in een kist begraven of gecremeerd worden, dan kunt u kiezen voor een wade, een doek waar u geheel ingewikkeld wordt. De wade kan van ongebleekte katoen zijn, maar ook van heel mooi geweven stof of van zijde; soms al bij leven persoonlijk uitgezocht of gemaakt.

Waden bestaan uit meerdere lagen, zowel vanuit hygiënisch, als ook uit esthetisch oogpunt. Meerdere lagen betekent dat er met de buitenste laag gespeeld kan worden. Deze is ook vaak beschilderd en/of in vorm gebracht. De binnenwade wordt daarentegen neutraal gehouden en wordt strak om het lichaam gedrapeerd. Voor al deze waden geldt dat bij opbaring de delen teruggeslagen worden, zodat het gezicht en evt. de handen zichtbaar worden. Pas na opbaring wordt de wade definitief gesloten.
Dragers Verder naar:
Direct contact Marja van Rijn 0174 - 613365 of 06 - 13550369 | Dag en nacht bereikbaar