Gedenktekens of urnen

Gedenktekens

Gedenktekens worden geleverd door natuursteenbedrijven. Ik werk samen met een ambachtelijk bedrijf dat de gehele zorg hiervoor uit handen neemt, inclusief het aanvragen van vergunningen voor op de begraafplaats. U wordt betrokken als u dit wenst bij de materiaalkeuze, vormgeving en belettering, waardoor u het gedenkteken naar uw persoonlijke smaak kunt laten vervaardigen.

Er zijn gedenktekens voor algemene graven, vaak klein van formaat. Er zijn monumenten voor familiegraven, hiervoor is heel veel leverbaar.

Natuursteen is zeer geschikt materiaal voor een monument of urn. Het is duurzaam, kleurecht, weinig onderhoud en natuurlijk.

Een gedenkteken van glas, vaak gecombineerd met natuursteen of RVS, komt steeds vaker voor. Glas is transparant, duurzaam en onderhoudsvrij. Glas is veel kleuren verkrijgbaar. Roestvaststaal is een duurzaam materiaal. Meestal wordt RVS gecombineerd met natuursteen of glas. RVS is strak, modern en onbreekbaar.

Gedenk Urnen

Een urn is een pot waarin de overblijvende as van een crematie in wordt bewaard. Een urn kan thuis worden bewaard, maar ook worden bijgezet in een urnentuin, urnengraf of urnenmuur van een begraafplaats.

Een urn is net als de gedenktekens in natuursteen, glas of RVS leverbaar. In allerlei vormen en maten. U kunt er ook voor kiezen om uw as te laten verwerken in een sieraad. Urn sieraden in goud en zilver zijn er in veel variaties. Ook uw eigen ontwerp kan vaak gerealiseerd worden. Het gedenkteken voor uw man, de urn van uw moeder of een sieraad met de as van uw kind erin, gemaakt zoals u het graag zou willen.

Om te helpen in het denkproces voor het vormgeven van een mooi afscheid, hebben wij een Wensenboekje gemaakt. Download hem gerust en raak geïnspireerd door de mogelijkheden.

Contact

Marja van Rijn