Een luisterend oor, maar ook goed advies en passende ideeën

Als mijn telefoon gaat, overdag of ’s-nachts met de vraag of ik wil komen omdat een geliefd persoon is overleden, dan ga ik bijna altijd binnen een uur al naar de familie toe. Om rust te creëren, om te helpen van: Hoe nu verder. Nadat ik kennis heb gemaakt met de familie en hun verhaal heb gehoord, bespreek ik als eerste de laatste verzorging van de overledene met de familie.

Opbaring
Hoe willen we deze laatste dagen afscheid nemen van onze geliefde? Willen we de overledene thuis opgebaard hebben in de eigen vertrouwde omgeving op een bed met speciale koeling of in een kist naar de wens van de overledene of de nabestaanden. Vaak wordt het afscheid dan als nog persoonlijker ervaren. Maar ook kan er in een rouwcentrum, een kerk of het bedrijf van de overledene opgebaard worden.

Meedenken over de mogelijkheden
Goed luisteren, mogelijkheden schetsen en in het gewenste tempo, samen met de nabestaanden een waardig en persoonlijk afscheid organiseren en realiseren. Een persoonlijk afscheid dat aansluit bij het leven van u en uw dierbare. Ik zie het als mijn taak en verantwoordelijkheid dit deel van het rouwproces zodanig te laten verlopen dat het een positieve bijdrage levert aan het algehele verwerkingsproces. In deze site worden onder mogelijkheden de mogelijkheden uitgebreid toegelicht.

Uitvaartbegeleiding Samen regelt eerst alle dingen die direct geregeld moeten worden. Daarna komen andere zaken aan de orde waar meer tijd voor nodig is. In de periode tussen het overlijden en de uitvaart spreek ik de familie meestal dagelijks. Zo hebt u voldoende tijd om de juiste beslissingen te nemen. Om de uitvaart vorm te geven.

Na de uitvaart
Ook na de uitvaart loop ik vaak na een paar dagen weer bij u binnen om te kijken hoe het met u gaat, de opname van de dienst aan u te overhandigen en nog wat na te praten over de uitvaart. Na drie á vier weken kom ik bij u op nagesprek voor eventueel regelen van een dankbetuiging en/of een advertentie. Zo nodig geef ik advies bij het uitzoeken van een grafmonument. Ook over handig ik de factuur altijd persoonlijk en loop ik hem met u door zodat al uw vragen beantwoordt kunnen worden.

Verzekerd of niet
Steeds meer mensen hebben een uitvaartverzekering. Dat is verstandig, want de kosten zijn de laatste jaren behoorlijk toegenomen. Maar het kan ook zijn dat u niet verzekerd bent. Ook dan verzorg ik uw uitvaart met evenveel zorg en aandacht. Als er uitvaartverzekeringen zijn, help ik u graag met het afhandelen van de polissen en andere papieren.Direct contact Marja van Rijn 0174 - 613365 of 06 - 13550369 | Dag en nacht bereikbaar