Een luisterend oor, met goed advies en passende ideeën

Een overlijden brengt veel geregel en keuzes met zich mee.
Wat moet vandaag? Wat kan morgen?

Wij van Uitvaartbegeleiding Samen komen naar u toe, nadat de schouwarts is geweest. Wij houden voor u het overzicht en helpen u door de moeilijke dagen heen. Zodat u, naast het maken van de vele keuzes, bezig kunt zijn met het belangrijkste: Afscheid nemen van uw dierbare.

Wij proberen goed naar u te luisteren, mogelijkheden te schetsen en in het gewenste tempo, samen met u een waardig en persoonlijk afscheid organiseren en realiseren. Een persoonlijk afscheid dat aansluit bij het leven van u en uw dierbare. Wij zien het als onze taak en verantwoordelijkheid dit deel van het rouwproces zodanig te laten verlopen dat het een positieve bijdrage levert aan het algehele verwerkingsproces. 

Uitvaartbegeleiding Samen regelt eerst alle dingen die direct geregeld moeten worden.

 

Daarna komen andere zaken aan de orde.
In de periode tussen het overlijden en de uitvaart spreken wij de familie meestal dagelijks.
Zo hebt u voldoende tijd om de juiste beslissingen te nemen en de uitvaart vorm te geven.

Ook na de uitvaart lopen wij vaak na een paar dagen weer even bij u binnen om te kijken hoe het met u gaat, ook de post wordt vaak door ons bij u bezorgd. Na ongeveer twee weken komen wij bij u op nagesprek voor eventueel regelen van een dankbetuiging en/of een advertentie. Zo nodig geven wij advies bij het uitzoeken van een grafmonument. Ook overhandigen wij de factuur altijd persoonlijk en lopen wij hem met u door, zodat al uw vragen beantwoordt kunnen worden.

Steeds meer mensen hebben een uitvaartverzekering. Dat is verstandig, want de kosten zijn de laatste jaren behoorlijk toegenomen. Maar het kan ook zijn dat u niet verzekerd bent. Ook dan verzorgen wij uw uitvaart met evenveel zorg en aandacht. Als er uitvaartverzekeringen zijn, helpen wij u graag met het afhandelen van de polissen en andere papieren of verwijzen wij u door naar deskundigen op dit gebied.

Ik heb een steen verlegd
in een rivier op aarde

Het water gaat er anders
dan voorheen

De stroom van een rivier
hou je niet tegen

Het water vind er altijd
een weg omheen

Ik heb een steen verlegd
in een rivier op aarde

Nu weet ik dat ik
nooit zal zijn vergeten

Ik leverde bewijs
van mijn bestaan

Omdat, door het verleggen
van die ene steen

De stroom
nooit meer dezelfde
weg zal gaan

 

Tekst: Bram Vermeulen

Uitvaartbegeleiding Samen wil met u meedenken naar een mooi afscheid, rekening houdend met de wensen van de overledene, maar óók met uw eigen wensen en gevoelens.

Wij stimuleren u om na te denken over ùw manier van afscheid nemen, in combinatie met hoe de overledene het zou hebben gewild. Dit is de eerste stap in het rouwproces en maakt het afscheid tot een ‘persoonlijk’ afscheid.

Het is belangrijk om ideeën te hebben en mooi om deze te kunnen realiseren. Graag staan wij u hierin bij. Samen lukt dit ons.

Om te helpen in het denkproces voor het vormgeven van een mooi afscheid, hebben wij een Wensenboekje gemaakt. Download hem gerust en raak geïnspireerd door de mogelijkheden.

Contact

Marja van Rijn